videoverificatie

Videoverificatie is de snelste manier van alarmopvolging.

Onze medewerkers zien alle camerabeelden in een oogopslag. Er is direct duidelijk wat er op de locatie gebeurt terwijl het wordt vastgelegd. Dat is nog eens accuraat!

Het is midden in de nacht en u schrikt wakker. De telefoon rinkelt, het alarm op uw kantoor gaat af. De spanning giert door uw lichaam en met hoogspanning rijdt u richting het pand. Ook de politie is eventueel al ingeschakeld. Eenmaal aangekomen blijkt het loos alarm te zijn. 

Uit ervaring en onafhankelijk onderzoek blijkt dat er vaak op alarmeringen wordt gereageerd die eigenlijk geen alarm zijn. De procedure wordt in gang gezet: sleutelhouders worden gebeld en de alarmopvolging wordt aangestuurd. Indien uw camerasysteem niet is aangesloten op een centrale, kunt u achteraf niet zien wat er is gebeurd. De kans dat de politie hier iets mee kan doen, is klein. Dat is niet gewenst en heel vervelend voor u. 

Herkent u deze situatie en wilt u niet meer onnodig (wakker) gebeld worden? Wij hebben de oplossing! Kies voor videoverificatie van EuroPAC Alarmcentrale. 

Uw voordelen

  • Snelle en gerichte opvolging bij alarmering;
  • Maximaal gebruik maken van uw (bestaande) camerasysteem; 
  • Besparing op sleutelhoudercontracten en de uitrijkosten van de bewaker;
  • Op heterdaad betrappen en de pakkans vergroten door middel van livebeelden. 

Veilig gevoel
Proactief beveiligen is het vroegtijdig signaleren en snel reageren. Door uw camerasysteem te koppelen met EuroPAC Alarmcentrale, onafhankelijk van het merk en type camerasysteem, kunnen wij bij een alarmmelding binnen enkele seconden virtueel ter plaatse zijn. Bij een noodsituatie kunnen wij door middel van Live View de beelden direct doorzetten naar de politiemeldkamer. Zij behandelen dit als een PRIO 1 met de hoogste urgentie. Hierdoor wordt de pakkans en het verder voorkomen van de inbraak aanzienlijk vergroot! 


Kwalitatief goede camerabeelden
Om ons werk optimaal uit te kunnen voeren, stellen we eisen aan de kwaliteit van de camerabeelden. Zo is het van belang dat de beelden ook onder zeer slechte lichtomstandigheden van een goede kwaliteit zijn, zodat onze medewerkers duidelijk kunnen zien wat er gebeurt. 

Beelden in kleur
De ideale situatie voor het nazien van de beelden is dat de opnames in kleur zijn, ook in het donker. De meeste merken camera’s hebben zogenaamde low light camera’s in het assortiment. Ons advies voor betrouwbare buitendetectie is om gebruik te maken van zowel een low light als een thermische camera. Deze kunt u via de alarmuitgang aan het inbraakpaneel aansluiten. 


Videodienstverlening
Naast alarmverwerking van conventionele alarmsystemen, is het dankzij de techniek ook steeds meer mogelijk om beelden over te dragen naar de particuliere alarmcentrale. De beelden kunnen op verschillende manieren en voor verschillende doeleinden worden doorgezonden. Het communicatienetwerk en overdrachtsnelheid is voor beeldoverdracht van groot belang met name als het gaat om de video observatie.

EuroPAC Alarmcentrale is voor de verwerking en de ontvangst van beelden voorzien van de juiste ontvangstapparatuur. Wij ondersteunen o.a. IP camera's van Axis en IP HD recorders die door de multiprotocolaire DeteXi Domain Controller© ontvangen kunnen worden. Verder ondersteunen wij alles wat ontvangen kan worden op:

  • DigiOP
  • PowerConStation
  • Aivex Catvision
  • Smartbase
  • RASplus
  • Watch

Alle camera's of recorders die via een http videoserver uitzenden ondersteunen wij ook. Heeft u een systeem waarvan u niet weet of wij deze ondersteunen, informeer dan bij ons of uw installateur.

Naast videoverificatie zijn wij ook uw partner op het gebied van video-observatie en maatwerk. Bij video-observatie kunt u denken aan sluitrondes, besturen op afstand, monitoren en begeleiding. In maatwerk zijn wij uw partner op het gebied van bezoekersregistraties, procesbewaking en het openen en sluiten van pansen. 

video video