Track and Trace

Track and Trace is de benaming voor het volgen van voer- en vaartuigen.

Deze dienst gaat binnen EuroPAC Alarmcentrale een steeds grotere rol vervullen.

Kort gezegd heeft het voor u twee voordelen: wij zijn in staat om alarmeringen vanuit voertuigen op dezelfde wijze op te volgen als de reguliere alarmopvolging en daarnaast kunnen wij voor u als toegevoegde waarde een rittenregistratie uitvoeren. Zo heeft u voor uw administratie een volledige rapportage van alle afgelegde routes. 

Net zoals bij onze andere diensten geldt ook voor Track and Trace dat wij een heldere en eenvoudige dienstverlening aanbieden. Als u kiest voor Track and Trace van EuroPAC, kiest u voor gemak. Wij ontzorgen u en regelen voor u de volgende producten en diensten: 

  • Hardware
  • Inbouwen op locatie
  • 2-jarig GSM/GPRS abonnement (exclusief gebruikskosten
  • Basisabonnement bij EuroPAC Alarmcentrale inclusief 12 meldingen per jaar
  • Eventueel terughalen van het voertuig

Bij EuroPAC Alarmcentrale onderscheiden wij verschillende soorten alarmeringen. Alarmeringen die betrekking hebben op criminaliteit (kidnapping, overval c.q. inbraak en/of diefstal) en alarmeringen die wijzen op logistieke haperingen (chauffeur meldt zich niet, vrachtwagen bevindt zich buiten de route). In de regel worden meldingen van criminaliteit behandeld door een meldkamer. Deze kan immers te allen tijde snel en gericht actie ondernemen. 

Ook alarmeringen in logistieke zin kunnen door een meldkamer behandeld worden. Bedrijven kiezen echter er ook wel voor om deze via hun eigen planning te laten lopen. Waar in de privésfeer (met uitzondering van VIP-bescherming) de chauffeur in de dagelijkse praktijk helemaal niets merkt van het voertuigvolgsysteem (evenmin als de eventuele crimineel), kan dit bij zakelijke toepassingen anders liggen met name omdat dit systeem een zakelijk contact onderhoudt met de chauffeur. Variërend van autorisatie tot intranet-gebruik, werkorders en ritplanning. Wanneer de meldkamer een alarmmelding van systeem of chauffeur (paniekknop dan wel latere melding) ontvangt, wordt dit alarm allereerst geverifieerd. Vervolgens wordt de positie bepaald en gaat het voertuig gevolgd worden.

Doorgaans worden tegelijkertijd de desbetreffende autoriteiten op de hoogte gesteld. In geval van ons systeem is er een uniek samenwerkingsverband tussen alarmcentrale, recherchebureaus en de leverancier waardoor een garantie bestaat van onmiddellijk handelend optreden door heel Europa. Indien noodzakelijk ook zonder politiehulp!

track video